U trendu

Bećirović podneo zahtev Ustavnom sudu BiH da oceni ustavnost Zakona o imovini RS

SARAJEVO – Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović podneo je danas Ustavnom sudu BiH zahtev da utvrdi da li je Zakon o nepokretnoj imovini koji se koristi za funkcionisanje javne vlasti u Republici Srpskoj u skladu sa Ustavom BiH, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

U saopštenju se navodi da je Bećirović zatražio od Ustavnog suda BiH da donese odluku o privremenoj meri kojom se Zakon stavlja van pravne snage do donošenja konačne odluke Suda o podnetom zahtevu, prenosi Srna.

Skupština Republike Srpske usvojila je 28. decembra prošle godine Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Veće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske nije prihvatilo ovog meseca zahtev Bošnjaka za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa u Zakonu o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Prema ovom zakonu, nepokretna imovina koju koriste vlasti Republike Srpske, jedinice lokalne samouprave, javna preduzeća, javne ustanove i druge službe koje je osnovala RS, kako se navodi, po sili zakona pripada njima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar