U trendu

Berluskoni proveo sedmu mirnu noć u bolnici u Milanu i dalje na intezivnoj nezi

MILANO – Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni proveo je još jednu mirnu noć, sedmu na intenzivnoj nezi, u bolnici San Rafaelo u Milanu.

Danas je osmi dan kako se lider Forca Italije nalazi u bolnici, prenela je Ansa.

Kao i uvek, juče su mu u posetu stigla deca, brat i dugogodišnji prijatelji, kao što je Fedele Konfalonijeri, koji nije propustio da ga poseti.

Danas nije objavljen medicinski bilten o Berluskonijevom stanju, ali su lekari koji ga leče, šef intenzivne nege Alberto Cangrilo i šef hematologije Fabio Ciceri izdali saopštenje za javnost gde je prvi put navedeno da je došlo do „progresivnog i stalnog poboljšanja praćenih funkcija organa“.

Terapije koje su date bivšem premijeru, „citoreduktivne, antimikrobne i antiinflamatorne, daju očekivane rezultate“, zbog čega su lekari izrazili „oprezni optimizam“.

Berluskoni, međutim i dalje ostaje na odeljenju intenzivne nege San Rafaela jer, uprkos tome što je bolje, problem upale pluća i dalje treba da se reši pre nego što se donese bilo kakva procena kada i kako će biti otpušten.

Da je lider Force Italije bolje potvrdio je i njegov mlađi sin Luiđi, koji je juče ujutru posetio oca i ostao u bolnici dva sata.

Kada je izašao iz objekta, novinarima koji su ga pitali za zdravlje njegovog oca rekao je: „Dobro je, dobro je“.

Posle njega, tokom dana, stigli su i najstarija i drugorođena Marina i Pjer Silvio, Eleonora, njegov brat Paolo Berluskoni i Fedele Konfalonijeri.

Predsednik Mediaseta nikada nije propustio da bude prisutan pored bivšeg premijera i svaki dan je dolazio da vidi svog dugogodišnjeg prijatelja.

Nekoliko pristalica Silvija Berluskonija nalazi se ispred bolnice već nekoliko dana.

Na transparentu jednog od pristalica koji, za razliku od ostalih, nije želeo da razgovara sa novinarima, piše: „Hajde, Silvio. Ti si najveći predsednik koga je ova zemlja ikada imala. Još si nam potreban, gigante“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.