U trendu

CG: Krivična prijava protiv Belivuka i Miljkovića

PODGORICA – Crnogorska policija podnela je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, J.N. i Ž.R. zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju, počinili teško ubistvo i teško ubistvo putem pomaganja.

Iz SDT-a je saopšteno da se Belivuk i NN lice sumnjiče da su u drugoj polovini 2020. formirali kriminalnu organizaciju „koja za cilj ima vršenje krivičnih dela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora u trajanju od četiri godine ili teža kazna, radi sticanja nezakonite dobiti i moći“, prenose podgoričke „Vijesti“

„Delovanje kriminalne organizacije je planirano na duže vreme uz primenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole i discipline, a svaki član kriminalne organizacije je imao unapred određen zadatak i ulogu“, navodi SDT.

Kako dodaje, u delovanju kriminalne organizacije planirana je primena zastrašivanja i nasilja.

„Organizatori su lično ili preko drugih članova organizacije vrbovali lica za članove kriminalne organizacije, pa su pored za sada NN lica, članstvo u kriminalnoj organizaciji prihvatili M.M, J.N. i Ž.R“, saopšteno je iz SDT-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.