U trendu

Demokratska CG: Otvoreni Balkan maglovita inicijativa

PODGORICA – Predsednik Demokratske Crne Gore i bivši predsednik crnogorskog parlameta Aleksa Bečić razgovarao je u Roterdamu sa potpredsednikom Evropske narodne partije (EPP) Johanesom Hanom o evropskoj perspektivi Crne Gore i inicijativi Otvoreni Balkan.

Kako je saopšteno iz Demokratske, Bečić je izrazio rezervu prema ovom, kako je navedeno, “maglovitom“ regionalnom projektu, potvrđujući opredeljenost postojećim inicijativama poput Berlinskog procesa, koji uključuje sve zemlje Zapadnog Balkana i koji se vodi pod patronatom Evropske Unije.

“Crna Gora je mali sistem i kao takav mora kratkoročno, srednjoročno i dugoročno da vodi računa o svojoj bezbednosti, konkurentnosti i teritorijalnom suverenitetu”, navode iz Demokratske.

Stav Demokratske je da “nema govora o zamenama za članstvo Crne Gore u EU”, a umesto toga “mi nudimo brži integracioni put ka našem evropskom cilju”.

“Evropska unija je uspešna priča i ne može imati alternativu”, ističu, između ostalog, u saopštenju, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.