U trendu

DF spreman na dogovor o izboru članova Tuzilačkog saveta

PODGORICA – Demokratski front spreman je na dogovor o izboru članova Tužilačkog saveta Crne Gore, poručio je poslanik DF Milun Zogović.

Zogović je za TVCG rekao da ne bi bilo sporno da na istoj sednici, na kojoj se bude birala rekonstruisana 42. Vlada Crne Gore, bude izabran novi Tužilački savet.

„Time bi se stvorili preduslovi za finalni obračun sa kriminalom i korupcijom u Crnoj Gori, što je jedan od osnovih preduslova za evopske integracije i otvaranje poglavlja 23 i 24“, naveo je Zogović.

On je dodao da je uveren da će pregovarački proces dovesti do rešavanja krize unutar parlamentarne većine, što će za posledicu, kako je ocenio, imati stabilnu vlast.

Zogović smatra da je politički sporazum između Demokratske Crne Gore i DF normalan i prirodan sled nakon poslednjeg sastanka parlamentarne većine, „gde se gotovo koncenzusom došlo do potrebe da dođe do dogovora dva najjača konstituenta aktuelne parlamentarne većine“.

U nedavno objavljenom zajedničkom saopštenju DF i Demokratske Crne Gore navodi se da je postojeću 42. Vladu Crne Gore potrebno rekonstruisati na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar