U trendu

Đuric s generalnom sekretarkom Karipske zajednice i trzista

VAŠINGTON – U današnjem razgovoru sa Karlom Barnet, generalnom sekretarkom Karipske zajednice i zajedničkog tržišta KARIKOM ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izneo je opredeljenost nase zemlje za iznalaženje novih modaliteta ekonomske i obrazovne saradnje sa Karipskim regionom.
Prilikom predaje akreditivnih pisama, čime je preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Srbije pri KARIKOM, Đurić je istakao značaj koji odnosi sa državama Kariba i Latinske Amerike imaju u spoljnoj politici naše zemlje u bilateralnom i u multilateralnom kontekstu.
Govorio je i o istorijskoj povezanosti, saradnji i razumevanju po suštinskim pitanjima od opšteg međunarodnog interesa, ljudskih prava i globalne bezbednosti.
„Srbija prepoznaje poziciju Karipske zajednice kao jedne od vodećih regionalnih platformi za predstavljanje mogućnosti privrednog i akademskog povezivanja, ali i promovisanje vrednosti i principa međunarodnog prava“, ukazao je Đurić.
Preneo je poruke prijateljstva i saradnje sa karipskim narodima, te dodao da će naša zemlja nastaviti da aktivno učestvuje u svim aktivnostima koje doprinose jačanju regionalne i međunarodne uloge KARIKOM.
Pored Karipske zajednice, Srbija ostvaruje saradnju sa državama Zapadne hemisfere i kroz Asocijaciju karipskih država i Organizaciju američkih država.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.