U trendu

Do sada potvrđeno 40 žrtava požara na trajektu u Bangladešu

DAKA – Broj žrtava jučerašnjeg požara na prepunom rečnom trajektu u Bangladešu dostigao je 40, a tokom jednodnevne potrage nisu pronađena nova tela ili preživeli, saopštile su vlasti.

Policija je potvrdila da su spasioci izvukli 37 tela iz reke, dok su dve osobe preminule od opekotina na putu do bolnice, a još jedan povređeni putnik preminuo je tokom noći u bolnici u prestonici Daki, prenosi AP.

Vladin zvaničnik Habibur Rahman, izjavio je da vlasti prema nepotpunoj listi vode još 17 osoba kao nestale, i svi su se oni nalazili među oko 800 putnika na trajektu u petak, kada je vatra izbila tri sata posle ponoći po lokalnom vremenu, u blizini grada DŽalakati, na brodu koji je isplovio iz glavnog grada Dake i išao južno ka gradu Barguna udaljenom 250 kilometara.

Ronioci koji su bili u potrazi za preživelima danas su obustavili akciju,a Rahman je potvrdio da je 50 osoba smešteno u bolnice, dok je 19 drugih otpušteno kućama.

Zvaničnici Državne bolnice za opekotine i plastičnu hirurgiju saopštili su da je kod njih na lečenju 15 povređenih putnika sa trajekta , sa teškim opekotinama i da su svi životno ugroženi.

Trideset pet povređenih u drugoj bolnici u Barišalu je van životne opasnosti, potvrdio je direktor te ustanove.

Policija koja istražuje uzroke požara na trajektu , saopštila je da su pronašli neke kvarove u mašinskoj prostoriji, a da pokušavaju da otkriju i druge moguće razloge.

Incidenti na trajektima, koji su glavni vid transporta, u Bangladešu nisu retka pojava i često je uzrok nesreća prenatrpanost broda i nepoštovanje zakona u državi koja ima oko 130 reka, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar