U trendu

DPS odgovorio Krivokapiću da prestane da iznosi neistine

PODGORICA – Najuticajnija opoziciona DPS Mila Đkanovića pozvala je premijera Zdravka Krivokapića da, ako poseduje neke dokaze o umešanosti bilo koga iz te stranke u, kako se navodi, „genocid u Srebrenici“, neka ih momentalno prosledi relevantnim međunarodnim i institucijama u BiH.

„U suprotnom, pozivamo ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi manirom mamurnog kafanskog gosta, koji kao da sam za sebe ponavlja nešto što se kosi sa činjenicama i zdravom pameću“, navodi se u saopštenju DPS objavljenom na sajtu te stranke.

Iz DPS-a poručuju da će svoj stav o genocidu u Srebrenici, i odrede se prema negatorima ovog zločina, članovi vladajuće koalicije imati narednih dana u Skupštini, pa će, kako kažu, opet videti u kojem pravcu ide ova vlast.

Što se predsednika Đukanovića tiče, on se već i obraćao tokom Dana sećanja na žrtve genocida u Srebrenici – a njegov i stav svih članova Demokratske partije socijalista o tom događaju više je nego jasan, poručli su iz DPS.

„Krivokapiću ostavljamo da glorifikuje Vučića i govori o njegovim ‘podvizima’ u Srebrenici, napadajući istovremeno predsednika Đukanovića i DPS, a sve potajno se nadajući da će već jednom umoliti premijerku Srbije da mu pošalje taj poziv. Dobro će mu ovo, današnje, ničim izazvano inferiorno podilaženje doći“, stoji u saopštenju DPS objavljenom u subotu.

Reagovanju DPS-a prethodilo je saopštenje Krivokapića u kojem je energično odbacio svaku povezanost aktuelne vlade sa događajima u Srebrenici, a DPS, Mila Đukanovića i njihove bivše koalicione partnere optužio da pokretanjem tog pitanja u parlamentu danas stvaraju nacionalne podele i pokušavaju da sa sebe speru odgovornost koja nije procesuirana, ali je, kako ističe, jasna.

Krivokapić je u tom saopštenju dostavljenom i Tanjugu poručio DPS-u
da svog šefa pitaju gde je bio i šta je radio 90-tih, a ne njegovu vladu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.