U trendu

Francuska: Di Majo provocira, narušava dobre odnose dve zemlje

PARIZ – Francusko ministarstvo spoljnih poslova kritikovalo je danas potez zamenika premijera Italije Luiđija Di Maja koji se u utorak sastao s predstavnicima građanskog pokreta „Žuti prsluci“, optužujući ga da na ovaj način narušava dobre odnose Italije i Francuske.

„Ova nova provokacija nije prihvatljiva između susednih zemalja i partnera u Evropskoj uniji, “saopštio je portparol ministarstva u dnevnom onlajn brifingu, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi i da „Gospodin Di Majo, koji je visoki vladin zvaničnik mora
da vodi računa da ne potkopava, kroz njegovo ponavljano mešanje u unutrašnje poslove Francuske, naše bilateralne odnose, u interesu i Francuske i Italije.“

Ranije je Di Majo na društvenim mrežama naveo da je „skoknuo do Francuske“ i razgovarao s liderom Žutih prsluka Kristofom Šalansoom i kandidatima za izbore za Evopski parlamanent čiju listu predvodi Ingrid Levavaser.

O tom je susretu na Tviteru napisao: „Vetrovi promene prešli su preko Alpa“.

Luiđi Di Majo, koji je i lider antisistemske stranke Pokret pet zvezdica, i ranije je izražavao svoju podršku pokretu „Žutih prsluka“ koji od novembra protestuju u Francuskoj protiv vlade predsednika Emanuela Makrona, prenosi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.