U trendu

Godišnjica smrtonosnih terorističkih napada u Parizu

PARIZ – U Francuskoj se danas je obeležava šesta godišnjica tragične noći u Parizu kada su ekstremisti, pripadnici Islamske države, ubili 130 ljudi u koordinisanim napadima na prepunu koncertnu salu, barove, restorane i fudbalski stadion.

Premijer Žan Kasteks i drugi zvaničnici danas su minutom ćutanja odali poštu žrtavama koordinisanog terorističkog napada 13. novembra 2015. godine na stadion Francuska, barove, restorane i koncertnu dvoranu Bataklan, prenosi Rojters.

Veruje se da je Salah Abdeslam, 32-godišnji francuski Marokanac, jedini preživeli član terorističke ćelije za koji se sumnja da je organizovala i sprovela samoubilačke napade.

Ostalih 19 osumnjičenih optuženi su da su pomagali u nabavci oružja i automobila ili da su igrali neku drugu ulogu u organizovanju onoga što se naziva „Francuski 9/11“.

Ukupno 20 muškaraca izvedeno je u septembru pred lice pravde zbog povezanosti sa najsmrtonosnijim napadom u mirnodopskoj Francuskoj, a većini optuženih preti kazna doživotnog zatvora ukoliko budu proglašeni krivima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.