U trendu

Hrvatska policija sprovodi istragu o napadu na Srbina

RIJEKA – Policijska uprava primorsko-goranska saopštila je da sprovodi istragu u vezi događaja u kojem je 20. avgusta u Viškovu kod Rijeke povređen 70-godišnji hrvatski državljanin, inače srpski povratnik, koji je medijima izjavio da je premlaćen i vređan po nacionalnoj osnovi.

Navedeno je da traje kriminalistička istraga kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti, kao i učesnici tog događaja, prenosi Hina.

Do sada nije prekršajno ili kazneno prijavljena nijedna osoba, pa tako ni spomenuti 70-godišnji hrvatski državljanin.

Policija će, po završetku istrage obavestiti javnost, navodi se u saopštenju.

Kako je objavljeno u medijima, 70-godišnjak Dobrivoje Arsić, koji živi u Viškovu, je po dolasku na parkiralište pred zgradom u kojoj živi zatekao parkirani automobil na mestu na kojem obično parkira. Zatražio je od komšije kod kojeg je bio vlasnik tog automobila da ga premesti, ali je on to odbio pa se Arsić parkirao ispred tog automobila.

Arsić je rekao da ga je ubrzo više osoba s parkirališta počelo vređati po nacionalnoj osnovi i udarati u njegovo vozilo. Dodao je kako se, pošto je zvao policiju, vratio na parkiralište gde su ga nastavili vređati i potom ga udarili nekoliko puta u glavu i grudi.

Istakao je da su mu policijci po dolasku rekli da će ga privesti zbog narušavanja javnog reda i mira.

Arsić se obratio Srpskom narodnom vijeću (SNV), a njihov pravni savetnik Milan Eraković medijima je rekao da protiv napadača nisu podnete prekršajne prijave nego samo protiv Arsića, što je PU primorsko-goranska opovrgnula, prenela je Hina.

Eraković je rekao da je SNV podnelo kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja u sredu, uz Arsićevu saglasnost, za kažnjivo delo pretnje, nanošenja telesnih povreda i uznemiravanja.

(Tanjug)

Napišite komentar