U trendu

INA: Uhapšeni direktor Škugor dobija otkaz

ZAGREB – Nadzorni odbor INE razmatrao je na današnjoj vanrednoj sednici preliminarne nalaze interne istrage i zaključio da su uhapšeni direktor Damir Škugor i njegovi podređeni jasno prekršili interna pravila i procedure, što je dovelo do značajne finansijske štete po ovu kompaniju.

Na osnovu preliminarnih internih rezultata, Nadzorni odbor je odlučio da suspenduje Damira Škugora s pozicije direktora Plina i energije, a njegov ugovor o radu biće raskinut.

Takođe, dodaje se, ostali zaposleni za koje se utvrdi da su nesavesno postupili unutar svojih odgovornosti i ovlašćenja u ovom slučaju biće suspendovani.

Prema saopštenju Nadzornog odbora, Škugor nije imao pravo da ponudi i potpiše ugovor s fiksnom cenom gasa sa veleprodajnim kupcima koji nisu objavili javne tendere sa određenim uslovima.

Također, navodi se, između ostalog, nije imao pravo da potpiše ugovore s fiksnom ili varijabilnom cenom na period duži od godinu dana.

„Damir Škugor svesno je prekršio interna pravila i procedure jer je ponudio ugovor s fiksnom cenom direktno, bez prijave na javni tender, na period duži od jedne godine. Isto tako, Damir Škugor je bio dužan da navedene ugovore dostavi Upravi i svojim nadređenima na odobrenje, što nije učinio“, navodi se, između ostalog, u saopštenju, preneli su hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar