U trendu

Janša: Čestitam relativnom pobedniku, SDS jača nego pre

LJUBLJANA – Premijer u odlasku i lider SDS-a, Janez Janša, sinoć je čestitao, kako kaže, relativnom pobedniku parlamantarnih izbora Robertu Golobu i njegovom Slobodarskom pokretu, i ocenio da će SDS izaći jača sa ovih izbora zbog većeg broja poslaničkih mesta u parlamentu.

Prema skoro konačnim rezultatima izbora, SDS je osvojila 28 mandata, u odnosu na 25 koliko je imala na izborima pre četiri godine, a Janša kaže da je stranka značajno povećala broj glasova i pobedila u brojnim izbornim jedinicama, uključujući i one u kojima nikada ranije nije dobijala, prenela je STA.

On je rekao da su razlike između stranaka bile mnogo manje nego što je projektovano izlaznim anketama, dodajući da su rezultati mogli biti još drugačiji da su stranke koje su sarađivale sa odlazećom koalicijom zajedno izašle na izbore.

SDS namerava da ubuduće podržava sve dobre predloge u parlamentu, bez obzira da li su iz vladajuće koalicije ili opozicioni, napomenuo je Janša, rekavši da se neće ponašati na isti način kao što je to činila većina opozicije u protekle dve godine, već opredeljujući se za konstruktivnu saradnju za opšte dobro Slovenije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar