U trendu

Jemen: U eksploziji najmanje 16 ljudi poginulo, 60 povređeno

SANA – U aerodromu u gradu Aden na jugu Jemena danas je izbila eksplozija ubrzo po poletanju aviona u kojem su se nalazili članovi novoformiranog kabineta, a u nesreći je život izgubilo najmanje 16 ljudi, dok je 60 povređeno, prenosi AP.

Za sada nije poznato šta je izazvalo eksploziju, a nijedna grupa još uvek nije preuzela odgovornost za napad.

Snimak AP-a sa mesta nesreće pokazuje članove delegacije kako se iskrcavaju iz aviona u trenutku kada se dogodila eksplozija. Niko od ministara nije povređen, a mnogi od njih su požurili da se vrate u avion ili su potrčali niz stepenice u potrazi za skloništem.

Zvaničnici sa lica mesta, koji su zahtevali anonimnost, navode da se na pisti i oko aerodroma mogu videti ljudska tela.

Na snimcima koji su podeljeni na društvenim mrežama vide se ruševine i srča, i najmanje dva beživotna tela, od kojih je jedno potpuno ugljenisano.

Jemenski ministar za komunikacije tvrdi da je čuo dve eksplozije, sugerišući da je napad izvršen putem dronova.

Ministri su se u Aden vraćali nakon što su prošle nedelje položili zakletvu u okviru rekonstrukcije vlade nakon dogovora sa separatistima na jugu. Jemenska međunarodno priznata vlada tokom građanskog rata uglavnom radi iz samoinicijativnog egzila u saudijskoj prestonici Rijadu.

Formiranje nove vlade smatralo se velikim iskorakom ka smirivanju neprijateljstava između međunarodno priznate vlade koju podržava Saudijska Arabija, separatista sa juga Jemena koje podržavaju Ujedinjeni Arapski Emirati i proiranskih pobunjenika Huta koji kontrolišu veći deo teritorije na severu Jemena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.