U trendu

Kim DZong Un vidno mrsaviji u najnovijem dokumentarcu

PJONGJANG – Severnokorejska televizija KCTV emitovala je danas dokumentarac koji prikazuje lidera Kim DŽong Una vidno mršavijeg, u borbi sa, kako je rečeno, poteškoćama koje su zadesile tu zemlju usred pandemije korona virusa i sankcija uvedenih Pjongjangu zbog njegovog programa naoružanja.

Dokumentarac pod nazivom “Velika godina pobede, 2021.”, u trajanju od 110-minuta, beleži niz dostignuća tokom čitave protekle godine, uključujući razvoj, konstrukciju i napore da se pobedi pandemija, prenosi agencija Rojters.

Narator je u dokumentarnom filmu u više navrata hvalio takve projekte kao signale “pobede”, a kojima je, kako se navodi, rukovodio lider Kim DŽong Un.

Rojters primećuje da je lider Severne Koreje na najnovijim snimcima vidno mršaviji, što je ponovo pokrenulo spekulacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Takođe, u jednom trenutku se na filmu vidi Kim kako se muči da siđe preko imrovizovanih stepenica tokom posete jednom gradilištu.

Dokumentarac prikazuje i Kima kako sam gleda izlazak sunca dok jaše belog konja na jednoj plaži.

Na filmu su i retke fotografije novog solitera od 80 spratova i velike stambene četvrti, kao i neki klipovi i slike sa vojnog sajma u oktobru i prethodna raketna testiranja.

U filmu, međutim, nisu precizirane poteškoće sa kojima se Pjongjang suočio, ali Rojters, pozivajući se na agencije Ujedinjenih nacija, tvrdi da je reč o sve većoj nestašici hrane usled sankcija, suše i poplava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar