U trendu

Kineski Državni savet objavio Belu knjigu o novom sistemu političkih partija

Kineska Kancelarija za informisanje Državnog saveta objavila je Belu knjigu o novom kineskom sistemu političkih partija, prenela je danas Kineska medijska grupa(CMG).

U Beloj knjizi se ističe da je sistem višestranačke saradnje i političkih konsultacija pod vodjstvom KPK-a osnovni politički sistem u Kini, koji ne samo da da se ukorenio na kineskom tlu i pokazuje kinesku mudrost, već i aktivno uči i upija izvanredna dostignuća ljudske političke civilizacije. To je novi tip političkih partijskih sistema u Kini.

Novi kineski partijski sistem uključuje KPK i osam demokratskih partija, kao i nestranačke ljude koji su dugo su radili zajedno i napredovali.

Bela knjiga je navela da novi kineski sistem političkih stranaka uzima saradnju, učešće i pregovore kao svoj osnovni duh i jedinstvo, demokratiju i harmoniju kao osnovne atribute, i poseduje važne funkcije političkog učešća, izražavanja interesa, socijalne integracije, demokratskog nadzora, i održavanje stabilnosti.

U kineskoj državnoj moći je jačanje jedinstva i saradnje KPK-a, demokratskih partija i ljudi bez partijske pripadnosti važan institucionalni aranžman za novi kineski partijski sistem. KPK se drži jednakog tretmana, demokratskog savetovanja i iskrene saradnje i podržava članove demokratskih partija i ljude bez partijske pripadnosti u narodnim kongresima, vladama i pravosudnim organima na svim nivoima da igraju ulogu u zajedničkom promovisanju izgradnje nacionalne moći, istaknuto je u Beloj knjizi.

Navedeno je da je praksa dokazala da novi kineski sistem političkih partija ima istorijsku neminovnost, veliku kreativnost, superiornost i snažnu vitalnost, pokazuje suštinu tradicionalne kulture Kine, odražava suštinske zahteve socijalističkog sistema i odgovara potrebama za kineskim nacionalnim uslovima i nacionalnim upravljanjem, osnovni je politički sistem koji pogoduje nacionalnom razvoju, nacionalnom podmlađdjvanju, društvenom napretku i sreći ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.