U trendu

Kuleba: Putinu će 24. februara biti poslat veoma jasan signal

KIJEV – Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba, izjavio je da će ruskom predsedniku Vladimiru Putinu biti poslat „veoma jasan signal“ 24. februara, na godišnjicu napada Rusije na Ukrajinu.

Kuleba je, odgovarajući na pitanje o akcijama podrške Ukrajini do 24. februara, rekao da će biti raznih događaja u UN, u Kijevu i mnogim svetskim prestonicama i da će time biti poslat veoma jasan signal Putinu da se grdno vara ako igra na iscrpljenost i misli da je vreme na njegovoj strani, jer jedinstvo sa Ukrajinom svakim danom raste, prenosi Unian.

Kuleba je ocenio da je vrlo važno što će predsednik SAD Džozef Bajden posetiti Poljsku od 20. do 22. februara, ali je dodao da nije reč samo o toj poseti, već o više događaja u različitim gradovima, čiji će efekat biti kumulativni.

Govoreći o pooštravanju sankcija Rusiji, Kuleba je rekao da će do 24. februara biti novih sankcija.

„One će biti objavljene u različitim zemljama, u različitim institucijama. To će takođe biti deo ovog signala jedinstva zarad pobede“, naveo je Kuleba.

Kada je reč o Rusiji u Savetu bezbednosti, Kuleba je rekao da je prvi cilj Ukrajine delegitimizacija prisustva Rusije u Savetu bezbednosti UN.

Prema njegovom mišljenju, to će biti postignuto prilično brzo, a za samo isključenje Rusije iz Saveta bezbednosti biće potrebno vreme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar