U trendu

Lavrov: Trampov tim kao Obama

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je za italijanski list „Libero“ da su akcije tima predsednika SAD Donalda Trampa slične politici koju je vodio njegov prethodnik Barak Obama.

„Na žalost, mnoge akcije tima Donalda Trampa su inertne i zapravo se malo razlikuju od linije Baraka Obame“, kazao je Lavrov, prenose agencije.

Šef ruske diplomatije kazao je takođe da u Moskvi „veruju da bi one zemlje koje su aktivno učestvovale u sejanju nestabilnosti širom Bliskog istoka i severne Afrike, trebalo da budu prve kada je u pitanju odgovornost za pomaganje izbeglicama i prisilno raseljenim migrantima.

„S tim u vezi, smatramo da je koncept podeljene odgovornosti, koji promovišu neke zemlje, pokušaj prebacivanja tereta na druge“, rekao je Lavrov.

On je naveo da je Rusija spremna da nastavi saradnju s Evropskom unijom u rešavanju migrantskih pitanja i borbi protiv terorizma, kao i da očekuje da EU prestane da igra na melodiju koju svora manjina država članica Unije koje mrze Rusiju.

Lavrov je na pitanje o mogućem ukidanju sankcija protiv Rusije koje su zbog ukrajinske krize uvele SAD i EU odgovorio da „ovo pitanje treba proslediti Briselu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.