U trendu

Mandić: Neću biti u novoj vladi, ali DF treba da bude

PODGORICA – Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je da on lično neće biti deo nove vlade, ali da bi DF trebalo da bude u njoj.

Mandić je za Adria TV sinoć najavio da će DF inicirati razgovore unutar dosadašnje parlamentarne većine i dodao da očekuje da to urade i drugi, prenose podgoričke Vijesti.

Mandić je rekao da je Vlada Zdravka Krivokapića pala zbog odnosa unutar nje, a najavio je i da će se DF solidarisati sa protestima Demokratske Crne Gore.

Osim zahteva NSD koji podrazumevaju traženje vanrednih izbora i tehničku vladu koja bi pripremila te izbore, Mandić je rekao da se Politički savet partije bavi i temom zaustavljanja diskriminacije srpske nacionalne zajednice, kojoj, kako navodi, pripada svaki treći građanin Crne Gore.

Ocenio je da predsednik Crne Gore Milo Đukanović igra igru razbijanja parlamentarne većine i poručio da mu DF neće biti partner u tome.

„Demokratska Crna Gora je zakazala protest za danas. Zakazali su ga kao partijski protest, nisu se konsultovali sa nama, nisu razgovarali da to zajednički organizujemo. Mi ćemo, svakako, iskazati solidarnost, i naši poslanici će otići da iskažu solidarnost i tako ćemo pokazati da smo solidarni u jednoj nepravdi koja se nanosi jednoj političkoj organizaciji“, rekao je Mandić.

On smatra da protesti treba da budu narodni.

„Da proteste organizuje Organizacioni odbor sastavljen od svih političkih stranaka, da oko zahteva protesta treba da se dogovorimo i da izađemo sa konkretnim ciljevima“, rekao je Mandić.

Kazao je i da mu je žao što DF nije imao priliku da bude deo izvršne vlasti, jer bi, kako navodi, videli kakva bi to bila razlika.

Mandić je naglasio da će mu biti žao ako u novoj vladi ne dobiju tu priliku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar