U trendu

Mandić: Prilika da se otkriju ubice Duška Jovanovića

PODGORICA – Predsednik Nove srpske demokratije i poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je danas, povodom 18. godišnjice ubistva direktora i glavnog urednika lista Dan Duška Jovanovića, da „ono što se dešava u poslednje vreme sa hapšenjima u sudstvu, potvrđuje da je Duško bio u pravu“.

„Zato je u ovom slučaju nužno otkriti nalogodavce i sve saučesnike u njegovoj likvidaciji, a koji se očigledno nalaze i u Skaj komunikacijama. Nesumnjivo je da se krivci kriju u sistemu Mila Đukanovića gde je on lično na vrhu te piramide“, napisao je Mandić u autorskom tekstu za podgorički portal Borba.

Mandić ističe da je upravo crnogorsko pravosuđe blokiralo put do istine po ovom pitanju. Pravosuđe je, kaže Mandić, sprečavalo da se dođe do bitnih odgovora i štitilo potencijalne egzekutore.

„Evo sada dobre prilike da novi Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović utvrdi sve činjenice vezano za ubistvo Duška Jovanovića“, kaže Mandić i ističe:

„Borba protiv organizovanog kriminala je borba za slobodno društvo. To je i Duško znao. Zato je obaveza svih nas da nam to bude prioritet u sadašnjosti i budućnosti. Nema važnijeg posla od ‘totalnog rata’ Crne Gore sa onima koji su je osiromašili, otimajući od građana i obračunavajući se sa njihovim protivnicima“.

Poručio je i da Crna Gora neće biti slobodna dok se ne otkrije ko je sve naredio ubistvo i pucao u Duška Jovanovića. „Smatram da GST Novović ima najvažniju ulogu u rešavanju ovog teškog zločina. Ako onaj manji segment našeg pravosuđa koji nije korumpiran odradi deo tog važnog zadatka kako treba, rasvetliće se i ovaj slučaj koji predugo tišti ovu zemlju“, napisao je, između ostalog, Mandić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.