U trendu

Misel sutra s Vucicem o evrointegracijama, odnosima SRB i EU

BRISEL, 7. februara ( Tanjug) – Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel imaće sutra telefonom razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.

Do razgovora da najviša zvaničnika EU i Srbije dolazi dve nedelje nakon sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU i razgovora koje je premijerka Ana Brnabić imala sa predsednikom Šarlom Mišelom u Briselu.

U diplomatskim izvorima u Briselu navode da bi ovaj razgovor trebalo da posluži kao razmena mišljenja dva predsednika o napretku Srbije na putu evrointegracija, odnosima EU i Srbije, ali i o opštoj bezbednosnoj i energetskoj situaciji u regionu i jugoistočnoj Evropi.

Srbija je na sastanku Saveta za stablizaciju i pridruživanje sa EU pohvaljena zbog napretka u usklađivanju svoje spoljne politike sa zajedničkom evropskom spoljnom i bezbednosnom politikom, kao i zbog napretka u reformama u oblasti vladavine prava.

Uoči razgovora Mišela i Vučića šef diplomatije EU Žzosep Borelj je u SAD razgovarao sa američkim zvaničnicima o jačanju energetske sigurnosti kako u EU, tako i u Ukrajini i na Zapadnom Balkanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar