U trendu

Nebojša Perić kandidat za predsednika KZK

BEOGRAD – Diplomirani pravnik Nebojša Perić, direktor JKP „2. Oktobar“ iz Vršca jedini je kandidat za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije (KZK), objavljeno je na sajtu Narodne Skupštine.

Perića, koji je prethodno radio i beogradskom „Parking servisu“ gde je bio direktor sektora pravnih poslova, za izbor na ovu funkciju predložio je nadležni skupštinski odbor za privredu a odluku o izboru donosi Narodna skupština.

Kako je naveo u biografiji, on je učestvao u izradi više zakonskih i podzakonskih propisa a na dosadašnjim radnim mestima bavio se poslovima za zaštite konkurencije.

Perić ima sertifikat o uspešno završenom kursu o zaštiti konkurenicije i član je međunarodnog udruženja ekonomista iz oblasti politike konkurencije (ACE).

On je član nadzornog odbora Srpske banke, a dobitnik je nagrade Privredne komore Srbije za regionalnog poslovnog lidera u 2018. godini, za postignute rezultate u poslovanju.

Odbor za privredu Skupštine Srbije za članove saveta KZK predložio je Danijelu Bokan, Miroslava Đošića i Sinišu Miloševića – koje takođe bira Narodna skupština.

Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije bira se iz reda uglednih stručnjaka iz oblasti prava i ekonomije, sa najmanje 10 godina relevantnog odnosno stručnog iskustva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.