U trendu

Objavljen novi snimak trenutka kada je raketa pogodila ukrajinski avion (video)

Na Tviteru je počeo da kruži video koji prikazuje trenutak kada je raketa pogodila ukrajinski avion nakon što je poleteo s aerodroma u Teheranu.

Šokantan video kojeg je objavio New York Times navodno pokazuje trenutak kada je ukrajinski avion pogođen iranskom raketom samo par trenutka nakon uzletanja s aerodroma u Teheranu.

Video od 19 sekundi prikazuje noćno nebo koje odjednom obasjava bljesak, nakon čega je usledila buka eksplozije. Pred kraj snimke u pozadini se čuju sirene.

Američki zvaničnici objavili su da postoji velika verovatnoća da je ukrajinski avion sa 176 putnika pogođen iranskim projektilom. Nitko nije preživeo, a posada nije poslala poziv u pomoć pre nego se avion srušio na zemlju.

Ranije su agencije navele kako je iz Pentagona došla potvrda da su avion srušili Iranci nakon što su ispalili rusku raketu.

Američki predsednik Donald Tramp u današnjem obraćanju novinarima je rekao da on ima svoje sumnje ko je odgovoran za ovu tragediju, ali i naglasio da ovo verovatno nije učinjeno namerno, već greškom, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.