U trendu

Peskov: Kremlj ceni Makronov pristup resavanju problema

MOSKVA – Kremlj veoma ceni opredeljenje francuskog predsednika Emanuela Makrona da se konceptualne razlike rešavaju za pregovaračkim stolom, izjavio je danas na konferenciji za medije portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov se osvrnuo na izjavu francuskog lidera da je spreman da dođe u Moskvu na razgovore sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, prenosi TAS S.

„Znamo da je predsednik Makron pristalica razgovora i rešavanja najkonceptualnih razlika za pregovaračkim stolom i cenimo njegov konceptualni pristup“, naveo je on, prenosi ruska agencija.

Peskov je dodao da Putin za sada ne planira da kontaktira lidere Nemačke i Italije nakon njihovog putovanja u Kijev, navodi TAS S.

Upitan o šansama za nastavak rusko-ukrajinskih pregovora nakon posete Kijevu nemačkog kancelara Olafa Šolca, italijanskog premijera Marija Dragija i francuskog predsednika Emanuela Makrona, on je naveo da Kremlj „može samo da čita medijske izveštaje i da sluša komentare lidera na konferencijama za novinare i da nema drugih informacija“, prenosi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar