U trendu

Pod himnom Srpske niko nije stradao, a uz povike „Alahu egber“ hiljade ljudi

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da odlazeći ministar inostranih poslova u Savetu ministara Bisera Turković ako ne dovlači urme iz Katara, onda „baca“ budaleštine po Sarajevu i u tome joj je prošao celi mandat.

„Umesto da se sa partijskim kolegama pozabavi islamskim paradama po Bužimu, koje jesu pretnja ne samo BiH, već celoj Evropi, Turkovićeva pokušava da svoj otrov prospe po Republici Srpskoj i Ruskoj Federaciji“, naveo je Dodik u izjavi Srni na pitanje da prokomentariše optužbe Turkovićeve u vezi sa dođelom ordena predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i intoniranja himne Republike Srpske na obeležavanju Dana Republike.

Dodik je istakao da pod himnom Republike Srpske, koja joj smeta, nije stradao niko u svetu, ali pod uzvikom „Alahu egber“, koji slušamo ovih dana u FBiH, stradalo je hiljade Evropljana i Amerikanaca.

„Mi smo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu dali orden jer nas poštuje i podržava međunarodni sporazum kojim je uspostavljena današnja BiH. Kako da velike evropske zemlje objasne da u jeku sankcija protiv Rusije neke čak imaju povećanu robnu razmenu sa Rusima? I onda smo mi loši momci, a oni dobri i na strani dobra“, naveo je Dodik.

Kada je reč o izjavi Turkovićeve da je dodela ordena Putinu „šamar celom svetu“, Dodik je podsetio da kod Srba ima izreka, koja kao da je nastala zbog nje, a koja kaže: „Svaka joj je za šamara“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar