U trendu

Popularnost EU u SRB nikad manja, necemo odustati od EU puta

BRDO KOD KRANJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Brdu kod Kranja nakon sastanka sa liderima u regionu da je suština rasprave bila kako zemlje vide Evropu i šta mogu da očekuju od Evrope i naveo da je EU sada najmanje popularna kod građana Srbije, ali da naša zemlja neće odustati od EU puta.

Na pitanje novinara hoće li doći iduće godine na taj skup, Vučić je rekao da hoće uvek kada ga neko pozove.

„Kad me ko pozove, ja sam uvek spreman da razgovaram i lepo smo pristojno razgovarali, a suština rasprave je bila kako mi vidimo Evropu i šta mozemo da očekujemo od Evrope. Tu su razlicita očekivanja u regionu. Ja dolazim iz zemlje koja se nalazi na evropskom putu i neće da odustane od njega, ali u kojoj je EU najmanje popularna“, naveo je on.

„Kada bi danas bio referendum o ulasku Srbije u EU, voleli vi nas ili ne, građani Srbije bi rekli – ne. Nadam se da ćemo uspeti to da promenimo u mesecima i godinama pred nama“, istakao je Vučić.

Kaže da je takvo raspoloženje prema EU kod građana Srbije iz mnogo razloga, a da je jedan od njih svakako to što su danas svima u EU puna usta teritorijalnog integriteta Ukrajine, iako su ga u slučaju Srbije pogazili kao maljem.

Ljudi u Srbji tu vrstu licemerja ne mogu da prihvate, ali se
nadam da će taj racionalni impuls kod građana da proradi i da razumemo šta su nam stvarni interesi i da to odvojimo od emocija, poručio je Vučić.

Kaže da se trudi da građanima na razuman način objasni šta se dešava, ali da je danas u Srbiji jasna i nedvosmislena većina građana protiv ulaska Srbije u EU.

I nikada nije bila ta većina jasnija, dodao je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar