U trendu

Princ Vilijam optužio BBC da je izneverio princezu Dajanu

LONDON – Britanski princ Vilijam optužio je Bi-Bi-Si da je izneverio njegovu majku princezu Dajanu i zatrovao njenu vezu sa princom Čarlsom, nakon što je istraga otkrila da je novinar britanskog javnog servisa 1995. godine dobio intervju sa princezom na prevaru.

Kritika princa Vilijama javnom emiteru usledila je nakon što je istragom utvrđeno da je novinar Bi-Bi-Sija Martin Bašir uz pomoć laži dobio senzacionalni intervju sa Dajanom iz 1995. godine, u kojem je otkrila intimne detalje svog neuspelog braka sa Čarlsom, i da je BBC zataškao prevaru, podseća Rojters.

Tokom intervjua „Panorama“, koji je gledalo više od 20 miliona gledalaca u Velikoj Britaniji, Dajana je šokirala naciju priznanjem afere i iznošenjem detalja o svom braku sa prestolonaslednikom i Vilijamovim ocem, princom Čarlsom.

„Moje je mišljenje da je prevarantski način na koji je dobijen intervju značajno uticao na ono što je rekla moja majka. Intervju je bio glavni doprinos pogoršanju odnosa mojih roditelja i od tada je povredio nebrojeno mnogo drugih ljudi“, rekao je Villiam (38).

On je dodao da propusti Bi-Bi-Sija, koje su utvrdili istražni novinari, nisu izneverili samo njegovu majku i porodicu, već i javnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.