U trendu

Pusilin: Snage DNR napredovale tokom noci u Marijupolju

DONJECK – Jedinice Donjecke Narodne Republike uspele su sinoć ozbiljno da napreduju u Marijupolju, izjavio je danas lider te samoproglašene republike Denis Pušilin.

Pušilin je ranije rekao da su snage DNR već blokirale sve isporuke naoružanja i opreme u Marijupolj za ukrajinsku vojsku, prenosi RIA Novosti.

Kako prenosi Sputnjik, danas je dan žalosti u Donjeckoj Narodnoj Republici, a Pušilin je odao poštu poginulima u jučerašnjem raketnom napadu Oružanih snaga Ukrajine na centar Donjecka, u kojem su nastradali civili.

Takođe, lider DNR je saopštio da su već otkrivena sva prezimena odgovornih za jučerašnji, kako ga je nazvao, masakr.

„Juče su otkriveni podaci na osnovu toga što smo imali serijski broj rakete – kakva je jedinica bila, ko su komandanti, ko je izdao naređenje na licu mesta, da li je postojao odgovarajući dogovor, odnosno tim. Drugim rečima, sva prezimena odgovornih su utvrđena“, poručio je Pušilin koji je odao poštu poginulima.

U blizini zgrade vlade u centru Donjecka juče je oborena ukrajinska raketa „Točka U“, usled čega je preminulo 20 civila, među kojima je bilo i dece, a prema najnovijim podacima ministarstva zdravlja DNR, ranjeno je 37 osoba, od kojih su hospitalizovane 23, a preminula 21 osoba, navodi Sputnjik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.