U trendu

Radev: Saučešće porodicama žrtava iz dve nesreće

SOFIJA – Bugarski predsednik Rumen Radev uputio je danas saučešće porodicama žrtava iz dve nesreće koje su se dogodile u Bugarskoj u poslednja 24 sata, požaru u kom je nastradalo devet osoba i saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginulo 46 putnika.

„Izražavam iskreno saučešće rodbini poginulih u nesreći na autoputu Struma i u domu za stare u selu Rojak u severoistočnoj Bugarskoj“, poručio je danas bugarski predsednik Rumen Radev, prenosi MIA.

On je rekao i da bugarski narod, „zajedno sa braćom iz Republike Severne Makedonije“, tuguje zbog ove tragedije,a da država čini sve ono što je neophodno „za zbrinjavanje povređenih i otkrivanje uzroka ova dva ozbiljna incidenta“.

U požaru koji je sinoć zahvatio dom za stare u selu Rojak na istoku Bugarske, nastradalo je devet osoba od kojih su se neke ugušile od dima, izjavio je visoki zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Požar, koji je u ponedeljak uveče zahvatio drveni krov doma za stare, ugašen je, a 58 starijih ljudi koji su tu živeli su evakuisani, rekao je Tihomir Totev, načelnik Regionalnog odeljenja za zaštitu od požara.

Prema njegovim rečima, uzrok izbijanja požara se istražuje.

U saobraćajnoj nesreći autoputu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek, jutros u 3:00 sata, zapalio se autobus sa severnomakedonskim registarskim tablicama, koji se vraćao iz Istanbula.

Jutrošnja nesreća na autoputu Sofija-Blagojevgrad, je apsolutno posledica ljudske greške, rekao je za BTV sekretar za bezbednost iz bugarskog grada Pernika Vasko Pirgov, koji je na lice mesta stigao sa prvim policajcima i vatrogascima.

„Autobus je išao preko 100 kilometara na čas i ne postoji ni milimetar traga kočenja, što znači da vozač nije adekvatno reagovao“, saopštio je bugarski zvaničnik.

U toj nesreći poginulo je 46 putnika, a sedam povređeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.