U trendu

SAD: Sahranili majku i sestru u dvoristu zbog finansija

ČIKAGO – Čikaška policija otkrila je juče dva kontejnera u dvorištu kuće u predgrađu Čikaga, nekoliko dana nakon što je muškarac rekao istražiteljima da su tamo sahranjena tela njegove majke i sestre pre nekoliko godina, otkrio je jedan zvaničnik.

„Pronađen je jedan kontejner i veruje se da je unutra leš, a kopa se i drugi kontejner, skoro je gotov posao“, rekao je Rej Hananija, portparol predgrađa Lions, preneo je AP.

Sledeći korak je da se otkriju ostaci pokojnih osoba, dodao je.

Istraga je počela kada su policajci pozvani da provere kuću u Lionsu, koji se nalazi 19 kilometara jugoistočno od Čikaga.

Zvaničnici su pronašli kuću punu otpada, fekalija, bez tekuće vode, a dva brata su živela tamo.

Šef policije Tomas Herion je izjavio da je jedan od braće otkrio da je njihova majka, koja je bila u sedamdesetim godinama, poginula kada ju je sestra gurnula niz stepenice, dok je sestra preminula 2019. godine nakon bolesti.

Heron je citirao jednog od braće koji je izjavio da su tela sahranjena u dvorištu zbog finansijskih razloga.

Država Ilinois nema podatke o smrti žena, a istražitelji će, ukoliko nađu ostatke, pokušati da utvrde da li je do smrtnog ishoda došlo prirodno ili krivičnim delom.

U Ilinoisu je kažnjivo ukoliko se krije nečija smrt.

Braća trenutno odsedaju u hotelu dok policija radi svoj posao na njihovom imanju.

„Izgleda da im se to ne dopada, ali je bar bezbedno mesto za njih i imamo socijalnu službu koja ih nadgleda“; dodao je Hananija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.