U trendu

Sastanak lidera „stare“ većine bez Bečića i Abazovića

PODGORICA – U Skupštini Crne Gore počeo je još jedan u nizu sastanak predstavnika stranaka pobednica na izborima iz avgusta 2020., radi dogovora o formiranju nove vlade.

Sastanak je bio zakazan za 10 sati, ali je početak odložen za 11. Ne prisustvuju mu premijer i lider Ura Dritan Abazović i predsednik Demokrata Aleksa Bečić.

Na sastanku su: Andrija Mandić (Nova), Milan Knežević (DNP), Nebojša Medojević (PzP), Dragan Krapović (Demokrate), Danilo Šaranović (Demokrate), Zdenka Popović (Demokrate), Vladimir Joković (SNP), Miloš Konatar (GP URA), Zoran Mikić (GP URA), Miodrag Lekić (Demos), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Maksim Vučinić (Radnička partija) i Srđan Pavićević (CIVIS).

Lider Nove i jedan od lidera DF Mandić je juče rekao da je „stara“ većina postigla visoku saglasnost da Miodrag Lekić, predsednik Demosa, bude mandatar nove vlade. Podgorički mediji pisu da se predstavnici stranaka, međutim, ne slažu oko nekih ministarskih pozicija.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ima ustavnu obavezu da mandatara predloži do 19. septembra.

Đukanović je danas započeo konsultacije o mandataru sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, najpre sa DPS, a potom i sa Demokratskim frontom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.