U trendu

Selakovic stigao u dvodnevnu posetu Belgiji i Luksemburgu

BRISEL – Ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković, stigao je u dvodnevnu zvaničnu posetu Kraljevini Belgiji i Velikom Vojvodstvu Luksemburga.

Selaković će danas u Briselu imati sastanke sa predsednicom Predstavničkog doma federalnog Parlamenta Belgije, Elijan Tiliju, a zatim i sa potpredsednciom Vlade i ministarkom spoljnih i evropskih poslova Belgije, Sofi Vilmes.

Šef diplomatije Srbije će sa minsitarkom spoljnih poslova Belgije potpisati u Briselu Memoradnum o razumevanju i saradnji dva ministarstva.

Nakon toga, Selaković će učestvovati na okruglom stolu sa predstavnicima belgijskih kompanija gde će briti reči o ekonomskoj saradnji Kraljevine Belgije i Republike Srbije.

U popodnevnim časovima predviđeno je da delegacija Srbije, na čelu sa minisitrom spoljnih poslova otputuje za Luksemburg, gde će se Selaković u večernim časovima sastati sa šefom diplomatije Velikog Vojvodstva, Žanom Aselbornom.

Selaković i Aselborn potpisaće Memorandum o razumevanju i saradnji dva minstarstva, a predviđena je i radna večera koju je u čast gosta iz Srbije organizovao šef luksemburške diplomatije.

Drugog dana posete, u petak, Nikola Selaković se sastaje sa sa predsedavjućim Parlamenta Luksemburga, Fernandom Etgenom, kao i sa predsedavajućim Odbora lukemburškog Parlamenta za spoljna i evropska pitanja, migracije i azil, Ivom Kruhtenom i članovima tog Odbora.

Predviđeno je da ministar spoljnih poslova Srbije poseti i Privrednu komoru Luksemburgra.

Svoju zvaničnu posetu Luksembrgu, šef diplomatije Srbije završava sastankom sa premijerom Lukesemburga, Gzavijerom Betelom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar