U trendu

Štab NATO u BiH: Program reformi je nastavak saradnje

SARAJEVO – Iz NATO štaba u Sarajevu saopšteno je da Alijansa pozdravlja sporazum koji su postigli članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine o uspostavi vlasti i nastavku saradnje s NATO-om.

„Sporazum će deblokirati toliko potrebne reforme koje podržava NATO savez i nastavićemo to da radimo za dobrobit svih građana ove zemlje“, kazali su u NATO štabu u Sarajevu za Klix.ba.

Kako se navodi u saopštenju, oni nisu hteli da komentarišu pitanje da li je Godišnji nacionalni program (ANP) suštinski potreban da bi BiH nastavila proces u okviru MAP-a na putu ka NATO.

„Radujemo se što ćemo raditi s Bosnom i Hercegovinom na osnovu Programa reformi. Što se tiče samog dokumenta, nismo ga još dobili, tako da je preuranjeno davati komentare o njemu. U opštem smislu, ovaj Program će pomoći Bosni i Hercegovini da ojača saradnju s NATO“, kazali su iz NATO štaba.

Inače, član Predsedništva BiH Šefik Džaferović je posle imenovanja Zorana Tegeltije za mandatara Veća ministara BiH izjavio da je dogovoreno slanje dokumenta koji podržavaju svetske sile, kao i NATO savez.

On je izjavio da je Predsedništvo BiH usvojilo Program reformi koji će biti dostavljen putem Stalne misije pri NATO savezu u Briselu, samo dan pošto Zastupnički dom PS BiH potvrdi imenovanje predsedavajućeg i ministara u Veću ministara BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.