U trendu

Sudija kaznio Trampa i njegovog advokata zbog „neozbiljnih tužbi“

VAŠINGTON – Savezni sudija na Floridi danas je naredio Donaldu Trampu i jednom od njegovih advokata da plate kaznu od skoro milion dolara zbog podnošenja „neozbiljnih tužbi“ protiv navodnih političkih neprijatelja bivšeg predsednika SAD, uključujući Hilari Klinton i bivšeg direktora FBI Džejmsa B. Komija.

Sudija Donald Midlbruks je rekao da je tužba protiv Hilari Klinton, koja je bila Trampova protivkandidatkinja na predsedničkim izborima 2016, kao i desetine navodnih političkih neprijatelja bivšeg predsednika „podnesena iz loše namere i sa neprikladnim ciljem“, prenosi Njujork tajms.

„Ovaj slučaj nikada nije trebalo da bude pokrenut“, napisao je sudija Midlbruks u presudi na 46 stranica i dodao da je tužba bila u političke svrhe i da nijedna od tačaka nije imala dobar pravni osnov.

Sudija se u svojoj presudi osvrnuo na Trampovu istoriju korišćenja sudova „kao oružja protiv poslovnih rivala i partnera, kao i bivših zaposlenih i novinara“ i dodao da je Trampova zloupotreba sudova doprinela da javnost izgubi poverenje u njih.

„Kontinuirani obrazac zloupotrebe sudova od strane gospodina Trampa i njegovih advokata podriva vladavinu zakona, prikazuje sudije kao pristrasne i preusmerava resurse od onih koji su pretrpeli stvarnu pravnu štetu“, napisao je Midlbruks.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.