U trendu

Tajlandski diler droge išao na plastične operacije kako bi ličio na Korejca

BANGKOK – Tajlandski diler droge Saharat Savangjeng imao je nekoliko plastičnih operacija lica da bi izgledao kao „zgodni Korejac“ i na taj način izbegao zakon, preneo je danas BBC.

On je pod pseudonimom Seong Džimin uhapšen prošle nedelje u stanu u Bangkoku.

Saharat je preko ‘dark veba’ naručivao drogu MDMA, takođe poznatu i kao ekstazi, koristeći kriptovalute, a koje je distribuirao drugim prodavcima i kupcima u Bangkoku.

On je ranije hapšen zbog optužbi za fizički napad, a policija je kod njega pronašla 290 tableta ekstazija i dva kilograma narkotika u tečnom obliku, nakon čega je pobegao iz pritvora i prošao kroz opsežne hirurške procedure kako bi izbegao policiju.

Britanski javni servis navodi da su ga svedoci policiji opisivali kao „zgodnog Korejca“, kao i da je promenio ime u korejsko.

Na snimku hapšenja koji je objavila policija, Saharat kaže da želi da se preseli u Južnu Koreju, uz obrazloženje da želi da započne „novi život.

„Dosadio mi je Tajland“, rekao je on.

General-major tajlandske policije Teradej Tamasuti ocenio je da je Saharat „jedan od glavnih uzroka epidemije MDMA“ u Bangkoku.

„On je narko-bos koji uvozi MDMA iz Evrope sa samo 25 godina. Verujemo da ima više osumnjičenih u stranim zemljama. Nastavićemo istragu“, rekao je Tamasuti.

Saharat na snimku kaže da drogu uglavnom uvozi iz Holandije, ali je istakao da ne zna identitet ljudi sa kojima je u okviru operacije sarađivao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar