U trendu

Tomas-Grinfild: Ako Rusi stave veto rezolucija ide pred GS UN

NJUJORK – Ambasadorka SAD Linda Tomas-Grinfild izjavila je danas pred glasanje o nacrtu rezolucije Saveta bezbednosti UN koji su inicirale SAD i Albanija, a koja osuđuje referendume u samoproglašenim DNR i LNR, u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti o pristupanju Rusiji, da će je, u slučaju ruskog veta, SAD i Albanija ići pred Generalnu skupštinu.

Generalna skupština ima 193 članice i u njoj nema veta, podsetila je Tomas-Grinfild i dodala da će to pokazati da je svet i dalje na strani suvereniteta i zaštite teritorijalnog integriteta.

Ona je rekla i da su rezultati lažnih referenduma o tome da li regioni žele da se pridruže Rusiji unapred pripremljeni u Moskvi i da svi to znaju, preneo je AP.

„Oni su održani iza cevi ruskog oružja“, istakla je.

Tomas-Grinfild je dodala da „sveti principi suvereniteta i teritorijalnog integriteta“ u srcu Povelje UN moraju da se brane.

„Svi mi razumemo šta će se dogoditi sa našim granicama, našim ekonomijama i našim zemljama ako ovi principi budu odbačeni“, naglasila je.

Prema njenim rečima, Putin je pogrešno procenio odlučnost Ukrajinaca.

„Ukrajinski narod je jasno i glasno pokazao da nikad neće prihvatiti da bude potčinjen ruskoj vlasti“, naglasila je Tomas-Grinfild.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar