U trendu

U autobuskoj nesreći u Pakistanu, izazvanoj eksplozijom, 13 mrtvih, medju njima 10 Kineza

Autobuska nesreća koja se danas dogodila na severozapadu Pakistana izazvana je eksplozijom, rekli su policijski i državni izvori navodeći da je stradalo najmanje 13 ljudi, uključujući devet Kineza.

U prvom izveštaju navedeno je da se autobus koji je prevozio pakistanske i kineske gradjevinske radnike survao u provaliju na putu za gradilište, prenela je agencija AP.

Lokalni zvaničnici su naveli da je od eksplozije zapaljen motor i da je posle toga vozilo sletelo sa puta.

Autobus je prevozio inženjere, geometre i osoblje za održavanje kineske mehanizacije za izgradnju brane u Dasuu, u provinciji Kajber Pahtunkva, prenosi agencija Frans pres.

„U eksploziji se zapalio motor, posle čega je vozilo upalo u provaliju“ , rekao je za Frans pres jedan lokalni zvaničnik.

On je rekao je da je 13 ljudi stradalo, medju kojima devet Kineza, kao i da je 28 Kineza povredjeno.

Lokalni policijski izvor je potvrdio da se nesreća dogodila i da je izazvana snažnom eksplozijom, za koju se još ne zna tačno kakva je.

Kineska ambasada u Pakistanu saopštila je da je „projekt kineske kompanije u Pakistanu pretrpeo napad, zbog čega su mrtvi kineski državljani“, i pozvala sve kineske firme u zemlji da pojačaju bezbednosne mere.

Kina je danas saopštila da je „potresena“ zbog eksplozije na autobusu u Pakistanu u kojoj je poginulo najmanje 13 ljudi, medju kojima i devet kineskih državljana.

Portparol kineske diplomatije Džao Lidžijan pozvao je danas Pakistan da „oštro kazni“ počinioce napada i da „ozbiljno zaštiti“ Kineze u zemlji.

Peking, koji je investirao više milijardi dolara u Pakistan poslednjih godina već dugo zabrinjava bezbednost kineskih državaljana koji rade na raznim infrastrukturnim projektima u toj zemlji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.