U trendu

U Biselu do 19.30 glasalo više od 95 procenata prijavljenih

BRISEL – Na biračkom mestu broj 6 u Ambasadi Srbije u Belgiji do 19.30 časova glasalo je preko 95 procenta od prijavljenih 290 birača.

Glasanje protiiče bez problema, a iz biračkog odbora, sastavljeneog od članova Ministarstva spoljnih poslova Srbije i predstavnika izbornih lista najvljuju da će se, nakon preborjavanja glasova i dostavaljnaj izveštaja Republičkoj izbornoij komisiji, rezultati izbora na ovog biračokm mestu od 23 časa naći i na oglasnoij tabli Konzulata Srbije u Belgiji.

Glasanje u Ambasadi Srbije u Belgiji počelo je jutros u 7 cašova, a za izbor narodnih poslanika i predsednika Republike Srbije na ovom biračkom mestu prijavljeno je 290 građana Srbije koji borave u inostranstvu.

U skladu sa povećanim brojem ukupno prijavljenih birača iz dijaspore na ovogodišnjim parlamentarnim i predsedničkim izborima, i u Belgiji i Luksemburgu je, prema rečima predsednika biračkog odbora Roberta Popovića, primentno veće interesovanje građana da daju svoj glas.

”Ovoga puta imali smo oko 200 prijavljenih birača i u Luksemburgu, koji je pokriven diplomatsko konzularnim predstavništvom u Belgiji, gde je takođe danas otvoreno jedno biračko mesto”, navodi Popović za Tanjug.

Na prethodnim parlmentarnim i predsedničkim izborima 2016. i 2017. godine građani Srbije sa boravištem u Belgiji i Luksemburgu glasali su samo u Briselu i ukupno ih je bilo prijavljeno 188 na parlamentarnim i 265 na predsedničkim izborima, uz izlaznost od oko 80 procenata.

Biračko mesto broj 6 u Briselu zatvara se u 20 časova, kada će birački odbor pristupiti brojanju glasova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar