U trendu

U utorak, 7. decentra svečanost povodom godinu dana Vlade CG

PODGORICA -Svecanost povodom godišnjice rada Vlade Crne Gore biće organizovana u utorak, 7. decembra, najaveljno je iz vlade.

Crnogorska vlada izabrana je 4. decembra na čelu s premijerom Zdravkom Krivokapicem, koji je bio nosilac izborne liste „Za budućnost Crne Gore“, čija okosnica je Demokratski front.

Za izbor nove vlade glasao je 41 poslanik, 28 ih je bilo protiv, a jedan je bio uzdržan.

Vlast u Crnoj Gori nakon istorijskih parlamentarnih izbora formirale su tri koalicije – Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija Alekse Bečića i Crno na bijelo Dritana Abazovića, koji je ujedno i jedini političar u Krivokapićevoj ekspertskoj vladi.

Iz vlade je saopšteno da će, povodom godišnjice rada na Televiziji Nikšić večeras biti emitovan intervju sa premijerom Krivokapićem.

Svečanost povodom godišnjice rada vlade zakazana je tri dana pre roka, koji je postavio Demokratski front strankama parlamentarne većine da se izjasne o Platformi za izbor nove vlade.

Demokratski front ne učestvuje na plenarnim sednicama parlamenta od početka leta, kada je smenjen ministar pravde Vladimir Leposavić i usvojena Rezolucija o Srebrenici.

Istovremeno, prošle sedmice su opozocione stranke predvođene SDP-om Raška Konjevića dostavile Skupštini inicijativu za izglasavanje nepoverenja premijeru Krivokapiću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar