U trendu

Uhapsen drugi osumnjiceni za nestanak novinara i strucnjaka

BRAZILIJA – Brazilska policija uhapsila je i drugog osumnjičenog u istrazi o nestanku britanskog novinara Dona Filipsa i stručnjaka za domorodačko stanovništvo Bruna Pereire u amazonskoj prašumi na zapadu Brazila.

U saopštenju savezne policije navodi se da je Ozni da Kosta de Oliveira (41), poznat kao Dos Santos, privremeno uhapšen zbog sumnje da je umešan u slučaj sa svojim bratom Amarildom da Kostom de Oliveirom, poznatim kao Pelado, koji je uhapšen prošle nedelje u selu na reci, gde su nestali muškarci poslednji put viđeni 5. juna.

Obojica osumnjičenih nalaze se u policijskoj stanici u gradu Atalaia do Norte, gde je drugi osumnjičeni uhapšen.

U nedelju je pronađena odeća koja je pripadala Pereiri, uz koju je bila i identifikaciona karta na njegovo ime, kao i ranac sa odećom koja je pripadala Filipsu i čizmama oba muškarca.

Očevici su rekli da su videli Pereiru i Filipsa, frilensera koji je pisao za Gardijan i Vašington post, kako putuju rekom 5. juna.

Dvojica muškaraca krenula su na novinarski zadatak u udaljeno područje džungle na granici Brazila sa Peruom i Kolumbijom, gde se nalazi najviše neregistrovanih pripadnika autohtonog naroda.

U toj oblasti haraju bande koje krijumčare kokain, a prepun je i šumokradica i krivolovaca i ilegalnih rudara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar