U trendu

Uragan „Marija“ protutnjao karipskim ostrvima, ovo su posledice

Uragan „Marija“ je francuskom ostrvu Martinik u Karipskom moru protekle noći naneo neznatnu štetu, ali su sa drugim francuskim ostrvom na tom području, Gvadelupe, komunikacije trenutno u prekidu pa su razmere pričinjene štete za sada nepoznate, izjavio je danas visoki zvaničnik francuske Civilne zaštite.

„Na Martiniku su operacije izviđanja još u toku, ali već možemo da vidimo da šteta nije velika“, rekao je novinarima u Parizu Žak Vitkovski, šef francuske Službe civilne zaštite, prenosi Rojters.

Vitkovski je naveo da je na Martiniku oko 25.000 domaćinstava ostalo bez struje, a dve opštine bez pijaće vode, javljaju francuski mediji.

Kako je istakao, uragan „Marija“ trenutno duva brzinom od 70 kilometara na sat i premestio se južno od ostrva Gvadelupe.

„Trenutno je veoma teško komunicirati sa tim ostrvom. Zato trenutno nemamo informacije o tamošnjoj situaciji“, rekao je on, dodavši da će za nekoliko sati biti sprovedena izviđanja na tom ostrvu i da će prvi precizniji podaci o šteti biti poznati krajem dana.

On je rekao i da su dve osobe lakše povređene na ostrvu Gvadelupe.

Uragan nazvan „Marija“, druga snažna oluja koja je pogodila Karibe ovog meseca, pogodio je južne obale ostrva Gvadelupe, nastavljajući dalje putanjom ka severozapadu, u pravcu Američkih devičanskih ostrca i Portorika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar