U trendu

Vandalizam na Partizanskom groblju u Mostaru

MOSTAR – Na Partizanskom groblju u Mostaru devastirano je svih 700 spomen-ploča, a Sead Đulić, predsednik SABNOR-a BiH iz Mostara, kaže da je za ovaj vandalski čin najodgovorniji gradonačelnik Mario Kordić.

“Svedočimo najvećoj devastaciji Partizanskog groblja do sada. Gradonačelnik Mario Kordić je osoba koja je odgovorna za ovaj zločin. On je pokretanjem priče o Trimuši pokrenuo celi niz događaja. Nedelovanje ruši nacionalni spomenik, a on svojim nedelovanjem krši zakon. Gradonačenlk mora odgovarati jer se ovo ne dešava prvi put i ništa se ne poduzima na zaštiti ovog lokaliteta”, kazao je Đulić za sarajevsku N1 tv.

Đulić kaže da ne veruju ni policiji i da nema više smisla ni prijavljivati jer se ništa ne preduzima, već sa devastacija Partizanskog groblja kontinuirano nastavljaju.

“Ovo je sistemsko uništavanje u koje je uključena politika”, kazao je Đulić.

Partizansko spomen groblje u Mostaru je nacionalni spomenik BiH prve kategorije.

Gradonačelnik Kordić je na Fejsbuku osudio vandalizam na Partizanskom spomen groblju.

“Dok se gradska uprava bavi pripremanjem projekata zaštite i revitalizacije svih kulturnih spomenika u našemu Grad Mostar, nekoliko vandala sistematski radi na njihovom uništavanju…“, napisao je Kordić i dodao:

„Čvrsto osuđujem vandalizam kojem svedočimo i očekujem od svih institucija kažnjavanje vandala. Mostar ovo nije zaslužio! Gradska uprava će pokrenuti sve aktivnosti kako bi se sanirala nastala šteta”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar