U trendu

Vulić: Note Turkovićeve neće dobaciti dalje od portira

BANJALUKA – Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je „samozvana kraljica diplomatije (Bisera Turković) piše note u ime BiH i misli da će to dobaciti dalje od portira“.

„Da li je Bisera Turković (SDA) umislila da neko, a pogotovo neko iz BiH poput nje zaista može govoriti velikim silama šta će i kako će da rade“, upitala je Vulićeva komentarišući upućivanje nota ambasadama Ruske Federacije, Kine i Srbije zbog prisustva njihovih predstavnika obeležavanju 9. januara – Dana Republike.

Vulićeva je u izjavi za Srnu rekla da je Turkovićeva redovno piše o svom angažmanu po društvenim mrežama i pruža informacije svuda osim tamo gde treba, a to je Predsedništvo BiH koje joj je ustavni šef, a ona tehnički izvršilac.

„Tako je kraljica diplomatije na svom profilu nedavno podelila bizarni video sa lavom koji riče nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom uz opis ‘diplomatija visokih uloga'“ , podsetila je Vulićeva.

Ona je ukazala i na nezaobilazan tipski stajling Turkovićeve za svaki susret i priliku, različit ideološko-verski i kulturološki autfit koji ne baštini ono što je dejtonska BiH.

„Privatno se može pokrivati koliko hoće, ali pitanje je kakvu poruku šalje kao ministar i zamenik predsedavajućeg? Po povratku u Sarajevo, Turkovićeva prepričava kako je ona Lavrovu ‘jaranica’ i najžalosnije je što su joj njene stranačke kolege poverovale. Džaba lav i video, ambasador Rusije je bio na proslavi našeg Dana Republike i nema note, ni prave, ni lažne koja će to promeniti. Što se Kine tiče, bolji poznavaoci spoljne politike kažu da je upravo Bisera ta koja BiH konstantno uvlači u sukob s Kinom, pa onda se mora reagovati i reći da su to njeni privatni i stranački stavovi, nikako stavovi zajedničkih institucija i Predsedništva BiH“, navela je, između ostalog, Vulić.

To što, kako kaže, Turkovićeva urušava dignitet BiH „nama u Republici Srpskoj i nije nešto posebno krivo, ali dok ima procedura i Ustava, ima da se nadležnosti poštuju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.