U trendu

Zaharova: Bez presedana kako SAD porede FBK i Jehovine svedok

MOSKVA – Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da je bez presedana paralela koju je povukao Stejt department između Fondacije za borbu protiv korupcije (FBK) Alekseja Navaljnog i ekstremističke grupe Jehovinih svedoka.

„Verujem da će ovo ući u istoriju. Ovo je poređenje bez presedana. Ovo poređenje između FBK i Jehovinih svedoka ih čini jednakim u javnoj svesti, povlačeći paralelu između sekti“, izjavila je Zaharova, a prenosi ruska agencija Tas s.

„S druge strane, ovde nema ničeg čudnog. Izgleda mi da američki mentori obe organizacije bolje znaju kako da zovu svoje marionete“, izjavila je Zaharova na Jutjub kanalu „Solovjov-live“.
Ranije je američki Stejt department osudio odluku Moskovskog gradskog suda koji je presudio da su Fondacija za borbu protiv korupcije, Fondacija za zaštitu građanskih prava, kao i štab Navaljnog ektremističke organizcije.

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs je kritikovao odluku ruskog vrhovnog suda iz 2017. godine kojom se verska organizacija Jehovini svedoci i sve regionalne verske organizacije u njenoj strukturi proglašavaju kao ekstremističke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.