U trendu

Žena ranjena ispred sale Senata, dojava o bombi, haos u zgrad

VAŠINGTON – Nakon što su pristalice Donalda Trampa nasilno upale u zgradu američkog Kongresa i prekinule zasedanje na kojem je trebalo da bude potvrđena pobeda Džo Bajdena na predsedničkim izborima, jedna žena je pogođena hicem iz vatrenog oružja ispred sale Senata i u kritičnom stanju prebačena je kolima hitne pomoći u urgentni centar Ronadl Regan u Vašingtonu.

Istovremeno, CNN izveštava da se ispred Kongresa demonstranti tuku sa malobrojnim pripadnicima policije koja čeka pojačanje.

Kongresmeni, potpredsednik Majk Pens, administrativno osoblje i izveštači su prisilno evakuisani kroz podzemne tunele ka jugozapadnom krilu zdanja Longvort, zbog erupcije nasilja, ali i zbog dojave o postavljenoj bombi, prenosi Politico.

Policija prisutna u zgradi Kongresa žurno je išla od kancelarije do kancelarije i upozoravala zaposlene da se odmaknu od prozora i vrata.

Gradonačelnica Vašingtona Mjurijel Bouzer naredila je uvođenje policijskog časa od večeras u 18:00 časova do 06:00 sutra ujutru po lokalnom vremenu i apelovala na građane da ne dolaze u centar prestonice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.