U trendu

Tadić: SDS spremna da bude deo liste 'Srbija protiv nasilja' uz minimum uslova

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić saopštio je da SDS prihvata ponudu da bude deo izborne lista „Srbija protiv nasilja“ i da je spremna da već danas potpiše koalicioni spozum.

Kako je naveo u pisanoj izjavi, „stavljajući iznad svega opšti interes, pristaje i na minimalna dva do tri prolazna mesta, kao i na određeni broj mesta iznad projektovane prolazne granice, bez obzira na to što sva istraživanja pokazuju da naša stranka ima samo 1-2 odsto manje podrške od stranaka kojima je namenjen daleko veći broj prolaznih mesta na ovoj listi“.

S obzirom na to da je i danas Aleksić javno izneo da se čeka na odgovor SDS-a, u saopštenju medijima smo i javno ponovili ono što je naš odgovor sve vreme. Zarad opšteg interesa, SDS prihvata da bude deo ove liste i poziva da se svi sukobi i sujete ostave po strani.

— Boris Tadić (@BorisTadic58) November 2, 2023

Tadiće je naveo da SDS prihvata da pod „navedenim minimumom uslova“ bude deo ove liste, „jer sve drugo ne bi ni bio poziv na saradnju, već samo izgovor za pogubnu podelu opozicije i stavljanje ličnih odnosa i interesa iznad interesa koji se tiču svih građana Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar