U trendu

Tepić: Borba protiv nasilja je trenutno važnija od pojedinačnih politika i programa

Jedna od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić izjavila je danas da su majski događaji, masovna ubistva u Beogradu i selima kod Mladenovca i Smedereva, naterali osam političkih organizacija da se udruže u tu listu, i da prepoznaju da je borba protiv nasilja trenutno važnija od pojedinačnih politika i programa.

„Ne mislim samo da fizičko nasilje već i na nasilje nad zakonom, ustavom, cenama i životnom standaru građanima, nad pravosuđem, nad policijom“, rekla je Tepić novinarima u Novom Pazaru.

Prema njenim rečima, danas nisu siromašni samo ljudi koji su statistički na ivici siromaštva, prenela je Stranka slobode i pravde, čiji je potpredsednik, u saopštenju.

„Nema čoveka koji ne živi gore čak i pre godinu dana, mislim i na ljude zaposlene u prosveti i u zdravstvu i postalo je neizdrživo… Nepravda najviše tišti ljude, čak i kada je potražite na sudu, ne znate da li će neki korumpirani tužilac ili sudija ili policajac da zaštiti onog koji je vinovnik“, navela je Tepić.

Ona je navela i da je koalicija „Srbija protiv nasilja“ jedina garancija da će biti nulte tolerancije na korupciju.

„Moramo saseći korupciju u potpunosti, a onda će biti novca i da vratimo otete penzije 2014. penzionerima i njihovim naslednicima, da povećamo plate u obrazovanju, da zaustavimo divljanje cena“, rekla je Tepić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar