Tepić: Sa ovakvim izbornim uslovima Vučić će vladati kao Erdogan, 20 godina

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je danas kazala da su događaji prošle nedelje jasno pokazali da ono što je organizovano nisu bili izbori i da sa ovakvim izbornim uslovima Vučić može da vlada kao Erdogan, 20 godina.

Ona je u razgovoru za list Danas rekla i da se pokazalo da ako opozicija zajedno ne dovrši posao borbe za izborne uslove koje je započela, život će biti kao u tamnom vilajetu koji „iznova i iznova režira“ Aleksandar Vučić, „pobeđujući“ uz pomoć lopovluka, ucena, kupovine glasova i medijskih manipulacija.

„Znali smo da ako tražimo odlaganje izbora na jesen sa boljim uslovima, da Vučić neće smeti da sa Nestorovićem i lažnim listama organizuje izbore. U takvoj pat poziciji u kojoj je bio Vučić, deo kolega odlučio je da od svih ovih očekivanja okrene glavu“, rekla je Tepić.

Dodala je da svako ko kaže da bi se u Beogradu pobedilo da su svi iz opozicije izašli zajedno, zna da to nije tačno.

„Vučić bi samo ukrao još više. Spreman je da ukrade koliko mu je potrebno glasova“, naglasila je Tepić.

Istakla je da je deo opozicije koji nije izašao na izbore upozoravao i pre 2. juna da će ponovo doći do krađe i neregularnosti.

„Svi, od ODIHR, domaći i srani posmatrači su istakli brojne nepravilnosti osim Vučića i amweričkog ambasadora Hila, koji objašnjavaju da su izbori regularni“, podvukla je Tepić.

Ona je na pitanje da li oseća odgovornost što opozicija nije bolje prošla na izborima rekla da je odgovornost na onima koji su obmanuli građane da je pobeda bila moguća.

„Naša odgovornost je samo zbog toga što im nismo možda jasnije i snažnije predočili šta ih čeka i što smo, na žalost, bili prinuđeni da gledamo čemu su se izložili 2. juna“, zaključila je Tepić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.