U trendu

Tepić (SSP) ocenila da Savo Manojlović treba da postavlja ultimatume Vučiću a ne opoziciji

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je danas da Savo Manojlović iz pokreta Kreni-pokreni, kao opozicioni političar treba da postavlja ultimatume predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću a ne drugim opozicionim strankama.

Reagujući na jučerašnji Manojlovićev poziv strankama opozicije da u roku od 24 časa odgovore na poziv da napuste republičku i lokalne skupštine u Beogradu i Nišu i time „delegitimišu“ vlast, potpredsednica SSP je ocenila da opozicione organizacije treba međusobno direktno da razgovaraju „a ne preko medija“.

„Tri dana nakon ‘izbora’ gospodin Manojlović traži da se brani rezultat samo nekoliko opština, dok se mi od početka borimo za pobedu nad režimom i da za to, pre svega, moramo insistirati na izbornim uslovima. Smatramo da je ova naknadna pamet nanela puno štete građanima, jer su izlaskom na izbore legitimizovali Vučićevu ‘izbornu’ pobedu“, navela je Tepić a preneo SSP.

Dodala je da je ta stranka „upozoravala da će režim ponovo pokrasti izbore“ i da su pozvali opoziciju da ne daju Vučiću legitimitet učešćem u izbornom procesu.

„Na žalost, neke opozicione kolege nas nisu poslušale. Očekivali smo da će te kolege u izbornoj noći, kao što je urađeno 17. decembra, izaći i reći da su izbori pokradeni i da su pogrešili što su na njima učestvovali, ali to se nije desilo“, navela je Tepić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.