U trendu

Tepić (SSP): Policajku Katarinu Petrović samo javnost može da zaštiti

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da samo javnost može da zaštiti policijsku službenicu iz Valjeva Katarinu Petrović koja je prvobitno pritvorena, a potom puštena da se brani sa slobode.

„Nju samo javnost može da zaštiti, kao i inspektore Dušana Mitića i Slobodana Milenkovića“, rekla je Tepić za agenciju Beta na protestu „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu.

Po njenim rečima, policajka Petrović je tek po izlasku iz pritvora shvatila koliku podršku ima.

Policajka iz Valjeva Katarina Petrović uhapšena je 3. jula zbog toga što je Mariniki Tepić dostavila policijski izveštaj o udesu kojeg je pod uticajem alkohola i droge izazvao kum predsednika Srbije, Nikola Petrović, o kome je prethodno Tepić govorila u Skupštini Srbije.

Oslobođena je iz pritvora u petak, pošto je u Valjevu održan „Protest protiv nasilja“, na kojem je zahtevano njeno oslobađanje, i najavljen odlazak u Beograd ako do toga ne dođe.

Više tužilaštvo u Beogradu je preinačio krivično delo za koje se Katarina Petrović tereti, od odavanja službene tajne u odavanja poverljive informacije, čime je postupak protiv nje prebačen u Osnovno tužilaštvo u Valjevu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar